Veitsen Veljeskunta
Päivitetty 1.11.22

Yleistä tietoa

Arkkimestari johtaa Mestareiden Neuvostoa; Neuvosto äänestää Arkkimestarin. Arkkimestarilla on veto-oikeus. Kukin Mestari vastaa useasta Tukikohdasta maantieteellisen jaon perusteella. Mestarit ovat yleensä alueensa suurimmassa Tukikohdassa. Tukikohta voi olla mitä vain aina mahtavasta linnoituksesta majatalon kellariin. Mikäli tukikohta ei ole Mestarin alaisuudessa, Tukikohtaa johtaa matriarkka tai patriarkka.

Suoraan näiden alaisuudessa on Veljeskunnan muut osastot, joka jaetaan kolmeen osaan: Etsijät (Seekers), Tutkijat (Delvers) ja Ylläpitäjät (Sustainers). Keskenään Tukikohdan sisällä he puhuvat toisistaan tovereina, mutta tukikohdan ulkopuolisten ollessa läsnä saatetaan käyttää virallisempia titteleitä. Näistä kaksi jälkimmäistä operoi pääasiassa vain ja ainoastaan tukikohdissa tai kaupungeissa, joissa ne sijaitsevat. Tutkijat keskittyvät taikaesineiden tutkimiseen tai mihin tahansa projektiin, mitä heidän Tukikohtansa halutaan keskittyvän. Ylläpitäjät mahdollistavat Tukikohdan ja sen asukkaiden olemassaolon eri tavoin, kuten hoitamalla ruoanlaiton, vaatehuollon, kiinteistönhoidon ja muun vastaavan. Etsijät ovat Veljeskunnan operatiivinen yksikkö ja vastaavat siitä, että Tutkijoilla on tutkittavaa. He ovat Veljeskunnan tiedustelijoita, sotilaita ja lihasvoimaa, mikä tekee kovaa kenttätyötä etsien ja hankkien taikaesineitä Veljeskunnan tarpeisiin.

Etsijät ovat järjestäytyneet niin, että jokainen ryhmä koostuu 10:stä henkilöstä: kahdeksan miestä, joita johtaa kersantti, apunaan korpraali. Miehistön koostumus vaihtelee suuresti, mutta yleensä ryhmä sisältää eri alojen osaajia. Yhteistä kaikille on, että taistelutaito on edellytys. Joukkue koostuu 2-4 ryhmästä ja sen johtajana on luutnantti, varajohtajinaan ryhmänjohtajat. Joukkueet on yleensä järjestetty tehtävien mukaan, esimerkiksi Tukikohdan vartioinnista saattaa vastata yksi joukkue. Toisaalta, Tukikohdan suuruudesta riippuen koko sen miehistö voi olla yksi joukkue, joskus ehkä jopa vain yksi ryhmä.

Isommissa Tukikohdissa on riittävästi miehistöä kokonaisen komppanian muodostamiseksi. Komppaniaa johtaa yksi, kaksi tai kolme kapteenia yhteisesti. Kunkin kapteenin alaisuudessa on heidän oman osastonsa joukkueet. Komppaniaa suurempia osastoja Veljeskunnalla ei juuri ole; poikkeuksena suurimpien kaupunkien pataljoonat, jotka kattavat 200-800 henkeä.

Veljeskunnassa on kaksi erikoisosastoa: Tikarit (Daggers) ja Ruoskat (Whips). Tikarit keskittyvät tarkkoihin ja kyseenalaisiin täsmäiskuihin korkean luokan kohteita vastaan, ja toimivat pääasiassa pareittain. Tikarit voivat toimia yksinkin, mutta hyvin harvoin ryhmänä. Tikareiden riveissä on esimerkiksi droweja. Tikarit toimivat Mestarien Neuvoston mandaatilla.

Ruoskat on ehkä Veljeskunnan arvostetuin ja pelätyin osasto, eräänlainen sisäisen poliisin ja ulkoisen eliittijoukon yhdistelmä. Ruoskia ei ole montaa (ehkä kymmeniä), mutta jokainen on korkeasti koulutettu ja täysin uskollinen Linorielille. Jokainen Ruoska on haltia; joukossa ei ole yhtään drowia. Ruoskien päätehtävänä on suorittaa ennalta ilmoittamattomia tarkastuksia Veljeskunnan tukikohtiin, ja varsinkin silloin, jos niissä on tapahtunut jotain kyseenalaista tai suuresti Veljeskunnan etujen vastaista toimintaa, oli se sitten suoraa kapinaa, tai "selittelyn makuista" epäonnistumista tehtävissä. Ruoskat toimivat suoraan Linorielin alaisuudessa, joskin Mestarien Neuvostolla on oikeus saada raportit kaikista niistä operaatioista, joista he haluavat kuulla. Kaikista he eivät halua. Ruoskan ilmaantuminen Veljeskunnan tukikohtaan on lähes poikkeuksetta merkki siitä, että joku korkea-arvoinen tukikohdan henkilö on tyrinyt pahasti jossain. Ruoskien tehtävä on selvittää tarkkaan, että kuinka pahasti, ja mistä tämä virhe johtui. Tämän takia Ruoska saattaa joskus osallistua jollain tavoin esimerkiksi Etsijäryhmän operatiiviseen toimintaan, mutta yleensä he pysyttelevät tukikohdassa käyden sen toimintaa läpi erilaisten menetelmien avulla. Tukikohdan kaikkien jäsenten, aina johtajista rivimieheen asti, oletetaan olevan täysin yhteistyössä Ruoskan kanssa. Tämä on aika järkevää henkilön itsensäkin kannalta - mikäli Ruoska havaitsee, että hänen tutkimuksiaan hidastetaan tai jopa sabotoidaan, tästä seuraa poikkeuksetta rangaistus. Ruoskat eivät ole tunnettuja lempeydestään.

Nykyinen Arkkimestari, Linoriel

Veljeskunnan nykyinen Arkkimestari on salohaltianainen nimeltä Linoriel, Auringon Laulun Tytär, Suuren Arkkimestari Ambonin opissa ja matkassa ollut Elanorin ja Cúlindën tytär. Linorielin ja hänen veljensä Cuelorin, Tähden Jousen Poika, tiet erkanivat riitaisissa ja katkerissa merkeissä jo ennen Ambonin kuolemaa. Cuelor valitsi Ambonin kahdesta polusta Lohikäärmesurmaajien Veljeskunnan vaeltaen sitä isänsä Elanorin iloksi ja ylpeydeksi, mutta Linoriel päätti seurata Ambonin todellista polkua, Veitsen Veljeskunnan tietä, isänsä pettymykseksi. Linoriel näki tuolloin, ettei Lohikäärmesurmaajilla ole enää tulevaisuuta minään muuna, kuin palkkasoturijoukkona. Tämän eroamisen jälkeen sisarukset eivät ole pitäneet yhteyttä toisiinsa julkisesti ja virallisesti heidän suhteensa ovat neutraalin viileät.

Tukikohtia ja tunnettuja jäseniä

Ikikesä

 • Sijainti: Tiedon Salit
 • Johtaja(t):
 • Muut jäsenet:
 • Luskan:

 • Sijainti: Tuhoutunut
 • Johtaja(t):
 • Muut jäsenet:
 • Syvävesi:

 • Sijainti: ???
 • Johtaja(t):
 • Muut jäsenet:
 • Toimintaa

  Luskanin tukikohta on oletattavasti tuhottu.