Operaatio Huurre

Taistelutoverit,

koska luette tämän viestin, olette tehneet pitkän matkan, ja päässeet lähelle Viimeistä Satamaa, ja Barten on antanut teille tämän kirjeen luettavaksi.

Teidän tunnussananne on Lumitikari, jonka vastauksen Barten tietää. Käyttäkää sitä tunnistautuessanne toisille taistelutovereille Luskanissa - jos heitä siellä enää on.

Tehtävänne on seuraava:

Ensisijainen tavoite: takavarikoida Veljeskunnan haltuun mahdollisimman vähän huomiota herättävin keinoin kaikki esineet, joissa on vielä jäljellä taikuutta. Pitäkää silmänne ja korvanne auki, sillä taikaesineitä voi ilmaantua yllättävistäkin paikoista.

Toissijainen tavoite: Lohikäärmeiden hävittämisen vuosijuhla. Luskanissa järjestetään Pohjoisen mahtavin vuosijuhla, jossa epäilemättä on esillä Veljeskuntaa kiinnostavia esineitä, ja vielä enemmän huhuja ja puheita tällaisten esineiden sijainnista ja kohtalosta. Mikäli jostain syystä ette ehdi Luskaniin, jääkää sen sijaan suosiolla odottamaan juhlapäivää Viimeiseen Satamaan. Vaikka juhlallisuudet ovat siellä pienimuotoisemmat, saattaa sielläkin ilmaantua jotain mielenkiintoista. Muistakaa, että Viimeinen Satama on Lordien Liiton ja Syväveden suojeluksessa, toisin kuin Luskan, jota hallitsevat viiden Laivan ylikapteenit. Älkää siis tehkö varsinkaan Viimeisessä Satamassa mitään hätiköityä.

Muut tavoitteet:

1. Pitäkää huoli, ettette jää kiinni mistään epäilyttävästä tai sellaisesta toiminnasta, joka voisi kohdistaa teihin liikaa sopimatonta huomiota. Pyrkikää auttamaan paikallista väestöä, jolloin he jäävät teille kiitollisuudenvelkaan. Isoisän perintökirves saattaa olla lumottu, ja kenties sopiva palkkio teidän tekemästänne hyvästä työstä.

2. Huhutaan, että Luskanissa on tapahtumassa liikehdintää. Selvittäkää, mitä tai mitkä nämä tapahtumat ovat, ja ovatko ne meille uhka vai mahdollisuus.

3. Luskanin Toverit ovat olleet hiljaa jo kauan. Selvittäkää hiljaisuuden syy.

Pitäkää huoli, että tilanteessa kuin tilanteessa edes yksi teistä pääsee takaisin raportoimaan Veljeskunnalle.

-- Dirk, Pohjoisen operaatioiden johtaja