Bogon kirje pojalleen Tyrionille

Poikani Tyrion,

Se että luet tämän kirjeen tarkoittaa sitä, että Suuri Suunnitelmani on mennyt kohtalokkaalla tavalla pieleen ja, että olen joko kuollut tai kadoksissa. Luota Kirjeen Kantajaan, hänellä on Minun merkkini osoituksena vannotusta valasta, hän tovereineen auttaa sinua ottamaan takaisin sen mihin veresi sinut oikeuttaa.

Jotta ymmärtäisit kuka olet ja mihin olet oikeutettu, etsi käsiisi Sigurdin Aikakirjat. Minun on turha tässä lähteä toistamaan elämäntarinaani, ja Saarella on arvatenkin vielä monen monta kohtalon käännettä kohdattavana sen jälkeen kun sinetein suljen tämän kirjeen. Toivoakseni Sigurd on vielä matkassa mukana kun aloitat oman lukusi Kiiltävien suvun historiassa. Hän on hyvä ja viisas mies, ja kuten kirjoista tulet näkemään, sangen lahjakas sanankäyttäjä, vaikka hänellä onkin hivenen ärsyttävä tapa korostaa omaa osuuttaan puheideni ja tekojeni takana. Mutta se heikkous kelpo kynäniekalle sallittakoon.

Kun saat tämän viestin, Kirjeen Kantaja on todennut koulutuksesi olevan valmis, tai Saarta kohtaa jälleen vaara jonka edeltä todennäköiset sankarit ovat langenneet, ja Meidän epätodennäköisten tulee astua esiin. Valitse viisaasti ne joiden kanssa tulet jakamaan leirinuotion lämmön ja kuoleman kosiskelut. Muista ettei kiiltävä panssari ja miekan mitta kerro mitään sydämen suuruudesta, heidän sankaruutensa on taistelukenttien sankaruutta, ja se ei valmista heitä kohtamaan niitä esteitä joita kruununtavoittelijan tielle asetetaan. Etsi niitä joilla ei ole mitään, yhteisöjensä unohtamia hylkiöitä, niitä joille voit heittää viimeisen oljenkorren. Älä aliarvioi kiitollisuudenvelan voimaa.

Uskoakseni Kirjeen Kantajan joukossa monia heistä jotka ratsastivat Minun kanssani, he tulevat seuraamaan sinua valansa velvoittamana. Mutta tarvitset enemmän kuin valan vannoneita, tarvitset ystäviä. Maksa hinta siitä ystävyydestä, voita pelot ja epäilykset, tartu tikariin ja vuoda verta heidän puolestaan, osoita että olet Isäsi veroinen. Sen jälkeen voit luottaa että he vuotavat verta puolestasi aina kun tilanne niin vaatii.

Valta on pirullinen leikkikalu, saat huomata sen kun olet kruunusi ottanut. Mutta Isänperintösi saadaksesi, muista ettei kaikki voima ja valta ole todellista, kyse on vain siitä kuinka suuren varjon pystyt heittämään. Anna huhujen ja tarinoiden tehdä työt puolestasi. Lempeys sotketaan heikkouteen. Rakastetut kuninkaat kuolevat myrkkyyn, pelätyt vanhuuteen.

Joillekin taistelu vallasta on vain peliä, ja siihen leikkiin sinun on osallistuttava, halusit tai et. Arvatenkin samat pelurit ovat kentällä edelleen, he halveksivat ja väheksyivät Minua, ja tulevat tämän tekemään myös sinulle. Se on voimasi. He haluavat leikitellä saalillaan, testata mahtiaan pyörittelemällä muita. Salli se, hetkeksi. Nöyrry kun on nöyrtymisen paikka, paina katseesi, mutta muista kaikki ja kerää voimaa tulevasta takaisinmaksun ajasta. Vihollisarmeijaa ei tarvitse tuhota, riittää kun siltä tuhoaa sydämen. Pidä siis itsesi valmiina ja iskuetäisyydellä, kun hetki koettaa, älä epäröi vaan seuraa veresi viitoittamaa tietä.

Kuninkaana voit saada täydellisen vallan kahdella tavalla, valloittajana tai rauhantekijänä. Koska pahoin pelkään että Kiiltävien suvulla kestää vielä muutama sukupolvi ennen kuin olemme valmiita valloittamaan mitään, joten vaihtoehdoksesi jää rauhantekijän rooli. Rauha vaatii sotaa, onneksesi ihmisten, haltioiden ja monien muiden väliset epäluulot ovat syvään juurtuneet, ja lepäävät vain juuri tummuneen hiilloksen päällä. Pieni pala sytykettä oikeaan kohtaan ja maailma palaa jälleen. Malta mielesi, odota ja anna tulen polttaa armeijat puolestasi, astu esiin kun epätoivo on vallannut sodan raiskaamat, ja tuo heille rauha.

Kuninkaan istuin houkuttelee ympärillesi kaikenlaisia mahdollisuuksia, salli itsellesi olla mies ja nauttia niistä sydämesi kyllyydestä. Mutta muista velvollisuutesi sukua kohtaan, tarvitset perillisen ja verilinja täytyy pitää puhtaana.

Täytä velvollisuutesi, ansaitse kohtalosi!


Isäsi, Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa,
Boggo I