KALPARANNIKKO OSA 9

[Edellinen osa] [Seuraava osa]
[Ohita hahmokuvaukset]


Toveri Boran Erseregion: Kuuhaltia, joka nuoresta ulkomuodostaan huolimatta on kokenut... Niin, kokenut mikä? Hyppii talojen katoille ja niiltä alas. Lahjoo Joeta Joen omilla kultarahoilla. Sooloilee supersalaisia tehtäviä.


Remco: Vankilasta pelastettu hämärämies. Ei ole ihan varmaa, onko miehessä hämärää muutakin mieli? Ehkä kytkökset ja kontaktitkin ovat hämäriä. Vaklailee.


Toveri Korpraali Elmar Daenelis: Haudanryö... Arkeologi, joka tuo mukanaan auringonvalon pimeimpäänkin soppeen. Aurinkohaltia ei anna valonsa sammua pimeässäkään. Paitsi maagisessa pimeydessä. Ihmettelee välillä ryhmän touhuja ihan ääneenkin. Elmarillä on oma sivu Olegin pienessä mustassa muistikirjassa. Menettää hermonsa nopeasti ja tehokkaasti.


Toveri Freddy: Erittäin monipuolinen, ruma, ja monipuolisen ruma ihminen. Nämä monet puolet tulevat esiin joskus pyytämättä ja yllättäen. Mielialan vaihtelut saattavat olla suuria. Parhaimmillaan on tosi kova mättäjä. Osaa vuorikiipeillä, mutta vain ylöspäin.


Tobby: Vankilasta pelastettu huomiota herättämätön albiino maahinen. Taatusti muistetaan kaikkialla missä ikinä näyttää naamansa.


Toveri Joe Smooth: Ihmismetsästäjä, joka metsästää eläimiä. Pukeutuu epätavallisen tummaan metsästysasuun. Kadonneiden kupari- ja tinakolikojen pelastaja. Väijyttäessään vihollista ampuu kohteliaasti varoituslaukauksen, etteivät viholliset astelisi väijytykseen. Osaa rauhoittaa Elmarin tiukalla nyrkiniskulla leukaan.


Toveri Oleg Cancea: Vannoutunut Veljeskunnan mies. On kenties takarivin mies, tai voihan keihästä tietysti heittääkin. Ohjesäännön mukaan mennään tilanteessa kuin tilanteessa. Johtaja-ainesta? Raportoi uskollisesti muiden ryhmän jäsenien poikkeamista ohjesääntöihin. Tunnistaa mm. sieniä.


Toveri Kersantti Jarod: Maallikkosaarnaaja, jonka saarnat ovat usein teemasta "omaisuuden uusjako". Kurkku tuntuu olevan kultaa. Lanttukin leikkaa aika usein. On ryhmän johtaja, ja johtaminen onkin mennyt aika hyvin. Noudattaa esihenkilöiden käskyjä niiden moraalisuudesta riippumatta.


Toveri Barten Mart (NPC): Keski-ikäinen mykkä veteraani, jonka erikoisalaa on katkenneiden raajojen erilleen jättäminen. Tunnetaan myös ansioituneena kenttälääkärinä. Tuntee yrttejäkin. Ryhmän matkakassa. Kummassa taskussa on ryhmän ja kummassa omat rahat? Miksi taskut ovat tyhjät?


Viemärien loppunäytös (toivottavasti)

Mongertajan jälkeen seuraavan oven takaa löytyy täydessä taisteluvalmiudessa kolme duergaria, jotka ovat edellisistä poiketen puettu metallipanssariin, sekä heidän takanaan vielä pomolta vaikuttava duergar, jolla on metallia päällä muita enemmän. Huoneessa on portaat huoneen katossa olevaan luukkuun.

Kaksi duergaria blokkaa oven sisäpuolella pääsyn huoneeseen, niin että ryhmästä vain yksi kerrallaan pystyy taistelemaan heitä vastaan ja yksi duergar häipyy huoneesta jonnekin. Duergar pomo alkaa kiivetä portaita pitkin ylöspäin ryhmän nähdessään.

Freddy voiman tunnossaan menee oviaukkoon taistelemaan duergareita vastaan, Oleg ja Jarod ovat valmiina auttamaan, muun ryhmän odotellessa taisteluvalmiudessa mitä tapahtuu seuraavaksi. Freddy tuntuu pärjäävän hyvin kahta vastustajaa vastaan, antaen osumia ilman, että ottaa itse osumaa. Samaan aikaan ryhmän takaa hyökkää yksi metalli panssariin puettu duergar, joka kuitenkin piestään nopeasti Joen, Olegin, Boranin ja Elmarin toimesta. Yksi duergar osuu onnekkaasti sotavasarallaan Freddyä naamaan, eikä jälki ole kaunista katseltavaa (E-kriittinen 99).

Hyvän johtajan tavoin Jarod toipuu nopeasti järkytyksestä (jos edes järkyttyy?) ja heittää tulipallona räjähtävän kuulan duergareihin, jonka jälkeen ryntää itse oviaukkoon Freddyn paikalle blokkaamaan duergareita. Pomo on tässä vaiheessa kiivennyt portaille ja on alkanut hakkaamaan sotahakullaan kattoluukkua, tarkoituksena on ilmeisesti suorittaa taktinen vetäytyminen.

Jarodin väistellessä vastustajien iskuja oviaukossa, kunnon rivisotilaiden tavoin muu ryhmä ihmettelee maailman menoa, koska muutakaan käskyä ei ole annettu. Tätä jatkuu, kunnes Jarod karjaisee käskyn kiertää vihollisten selustaan. Tällä välin pomo on saanut kattoluukun auki ja on karkaamassa, mutta sankarimme Boran löytää kiertoreitin huoneeseen ja yrittää hyppypotkulla pysäyttää pomon etenemisen.. komeasti lentäen selälleen maahan. Pomo katoaa luukusta Boranin keräillessä itseään lattialla. Saarretuiksi joutuneet kaksi duergaria makaavat pian kuolleina ja ryhmä kiirehtii syrjäkujalle johtavasta luukusta pomon perään. Ryhmän yllätykseksi pomo ei ole ehtinyt pitkälle, vaan horjuu kujalla nuolen töröttäessä kyljestä. Ryhmä ei anna armoa ja pomo viimeistellään nopeasti, mutta kuka ampui nuolen pomoon? Freddyin osalta ei paljoa muistettavaa, koska hänelle ei ollut ehtinyt kertyä loottia jaettavaksi.

Ruumis rahdataan pikaisesti takaisin luukusta maan alle ja aletaan tutkimaan muita tiloja. Yhdestä huoneesta löytyy kattoon kiinnitetyistä ketjuista roikkuva, kärsineen näköinen mies ja sidottu albiino maahinen. Mies pystyy vaivoin esittäytymään Remcoksi ja maahisen nimi on Toby. Barten parantelee Remcon ja loput huoneet sekä ruumiit tutkitaan. Pomolta löytyy harmaa, mustaraitainen, soikion muotoinen kivi, oletettavasti etsitty Golorrin kivi. Ryhmä poistuu nopeasti paikalta lemuten vahvasti viemärille. Majatalo sijaitsee kuitenkin toisella puolella kaupunkia ja viemäriltä lemuava porukka saattaa kerätä huomiota, joten Remco saa idean käydä ostamassa baarista kolme pulloa kirkasta viinaa, jolla ryhmän vaatteet valellaan. Ehkä viemäriltä sekä viinalta lemuava porukka ei herätä niin paljon huomiota, kuin pelkästään viemäriltä lemuava? Tämän jälkeen matka jatkuu majataloon siistiytymään.

Uudet mähöset

Jarod kuulustelee majatalossa kellarista löytyneitä jamppoja, hehän olivat siellä vankeina, joten lähtökohtaisesti samalla puolella ryhmän kanssa? Toby ei paljon itsestään kerro, mutta albiino maahinen täytyy ottaa ryhmään, koska yhdellä jäsenellä saadaan kiintiö paikka sekä maahisille että albiinoille täytettyä. Remcon kanssa on hankalampaa, koska hän paljasti kuuluvansa johonkin ryhmään ja epämääräisiä hiippailijoita ryhmä on jo ennestään täynnä. Jarod ja Remco pelaavat hieman vaklausta, missä Jarod voittaa ja vaklaus session jälkeen Jarod onkin vakuuttunut, että Remcoon voidaan luottaa. Ryhmän johtajan sana on ryhmän laki, joten asia on sillä selvä.

Ryhmällä oli nyt oletettavasti hallussaan Laeralin haluama Golorrin kivi. Päätettiin levätä ilta majatalossa ja huomenna aamupäivällä lähteä etsimään Laeralia Seitsemän Naamion Teatterista, mistä hänen yhteyshenkilö pitäisi löytyä. Remco viihdytti illalla majatalossa asiakkaita trubaduuri taidoillaan, mandoliini soi ja laulu raikasi melkein yhtä hyvin kuin kuuluisalla Jimi Kilminsterillä aikoinaan. Illan lopuksi osa ryhmästä vetäytyi lepäämään huoneisiinsa ja osa lähti maistissa olleen Remcon perässä tavoittelemaan syvempää lepohetkeä kaupungin juottoloihin, huomennahan ei mitään kummempaa pitäisi olla ohjelmassa. Majatalosta ulos päästyään Remco katsoi kirkkaan yötaivaan uutta kuuta ja tokaisi: "Onneksi Hän ei näe tätä". Ilmeisesti esiintymisen ohella oli maistunut muutama viinilasi liikaa.

Ensimmäinen näytös

Lepohetkestä kuitenkin selvittiin ja seuraavana aamuna ryhmä lähti kävelemään satama-alueella sijaitsevaa teatteria kohti. Ryhmä menee muina miehinä sisään teatterirakennukseen lukitsemattomasta takaovesta, teatterissa on täysi säpinä päällä. Käsikirjoittaja ja ohjaaja keskustelevat pontevasti jostain yksityiskohdasta, ja lavastajat juoksuttavat lavasteita kunnostettavaksi ja lavalle. Lavalla näyttelijät kertaavat roolejaan ja vuorosanojaan apuohjaajan kommentoidessa suorituksia. Ensimmäinen vastaantulija ilmoittaa ryhmälle, että johtaja ottaa ryhmän vastaan ja osoittaa katsomossa eturivillä yksin istuvaa hahmoa. Aasialais-tummaihoinen roteva mies polttaa piippua ja on pukeutunut kirkkaan keltaiseen ja punaiseen, kasvoja peittää osittain naamio. Letitetyllä punaisella pukinparralla varustettu mies hymyilee ryhmälle ja vinkkaa ryhmää tulemaan lähemmäksi.

Hahmo leveästi hymyillen (etuhampaiden välissä on katseen kiinnittävä rako) esittäytyy Rongquan Mystéreksi. Rongquan kysyy ryhmältä, että "oletteko te niitä, jotka eräs yhteinen naisystävämme lähetti luokseni?" ja kuiskaa edustavansa Laeral Hopeakättä, iskien samalla silmäänsä liioitellusti. Ryhmä vastaa myöntävästi, jonka jälkeen Rongquan vahvistaa jämptisti, että hänellä on täysi edustusvalta Laeralin nimissä.

Rongquan kysyy onko ryhmällä Golorrin kivi? Jared antaa kiven ja Rongquan pyörittelee sitä hetken, haistelee ja maistelee sitä hyvin keskittyneen oloisena, ja sitten naamansa nyrpistäen paiskaa sen lattialle. Kivi hajoaa pieniksi palasiksi. Hän toteaa, että kivi oli väärennös ja perustelee tämän sillä, että oikea taikaesine kestää tuollaisen kohtelun. JA sitä paitsi se ei tuoksunut eikä maistunut taikuudelle, vaan se maistui pask... Kyllä, todellakin hän voi haistaa taikuuden!

Ryhmä on hämmentynyt näkemästään ja pettynyt ettei kivi ollut aito, mutta Rongquan lohduttaa ryhmää sanoen: "Alkaa huoolikoo ustavat! Tuuli puhalta meida suunta ja purjeet ovat taynna! Sanasaattaja toi minulle tieto etta Fenerus Myrskulyhtu on pidatetty kaupunki miliisin toimesta! Meita on kohdannut onni! Hanet vietiin Linnan kaupunkiosaan, jossa hanta odottaa maistraatti tuomio! Epailemetta hän piilotti Kivi ennen pidatysta! Teida on paras kiirehtia puhumaa hanen kanssa heti. Keksikaa joku juoni tai naytelma tai hamays että pääsette lähelle hanta. Mutta alka käyttako väkivalta, silla siella on miliisi!" Ryhmä poistuu teatterista yrittäen sisäistää juuri kuulemaansa ja näkemäänsä. Noh, Feneruksen puheille pitäisi päästä seuraavaksi.

Diplomatiaa oikeustalolla

Ryhmä saa selville, että Fenerusta pidetään Syväveden kaartin vangitsemana oikeustalossa Linna kaupunginosassa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakiin, pääsee ryhmä keskustelemaan Feneruksen kanssa käyttäen diplomaattisia kykyjä (joista ei tässä tarkemmin, koska kertojan muistikuvat ovat hatarat) käyttäen. Fenerus on harmaantuva mies, jonka naama on täynnä arpia ja nenä ikuisesti vinossa, mutta katse on pysynyt tiukkana ja kylmäävänä. Kyseessä ei ole mikään löysä juoppo, vaan hyväkuntoinen kalju harmaasänkinen mies. Fenerus ihmettelee ryhmää ja heidän asiaansa; ja toteaa etteivät he näytä Verihaukoilta mutta eivät myöskään Syväveden kaartiin kuuluvilta. Hän naurahtaa, että eniten ryhmä näyttää epätoivoisilta seikkailijoilta.

Yhtä kaikki, Fenerus myöntää, että hän on kätkenyt oikean kiven, mutta ei paljasta tätä tietoa ennen kuin hän on vapaana ja hänelle on myönnetty syytesuoja hänen aiemmista rikoksistaan. Hän tietää, että tuomari pystyy kirjoittamaan ja leimaamaan tällaisen dokumentin, tai kuka tahansa Syväveden Ruhtinaista voi tällaisen myöntää.

Seuraavaksi ryhmä päättää mennä oikeustalon tuomarin juttusille, jospa Fenerukselle saataisiin syytesuoja neuvoteltua. Tuomari on tummaihoinen, iäkäs ja hoikka harmaahiuksinen nainen nimeltään Hester Barch. Tuomari suostuu edes harkitsevansa myöntymistä Feneruksen vaatimuksiin, jos ja vain jos se hyödyttää Syvävettä. Ryhmä päättää kertoa tuomarille Lohikäärmeaarteesta ja varastetusta kullasta (HUOM! kertoiko ryhmä?? en muista). Asiaa hetken pohdittuaan tuomari vaati kokeilla vielä yhtä asiaa: hän haluaa skannata Feneruksen pinta-ajatukset. Magialla tehdyn skannauksen lopputuloksena tuomari ilmoittaa ryhmälle, että Golorrin kiven kätköpaikka on vanha torni satama-alueella. Torni, joka vielä muutama sukupolvi sitten kuului mahtavalle elementalistille, mutta on sittemmin raunioitunut. Huhutaan, että torni on kirottu, ja että sen sisällä voi kokea yliluonnollisia asioita.

Ryhmä jatkoi matkaansa oikeustalolta kohti elementalistin tornia heti skannaus-session jälkeen.

Sankarimme Boran

Torni oli ränsistynyt kaksikerroksinen rakennus, jonka kivimuurit olivat vielä pystyssä. Tornin ovi ei ollut hiipiä ryhmälle kuin hidaste ja pian oltiin pohjakerroksessa. Pohjakerroksen lattialla lojui pari hyväkuntoisen näköistä pitkää miekkaa, vaikka muuten tornissa olevat tavarat olivat ruosteessa tai muuten rikkinäisiä. Joe nappasi tietysti rahan kiilto silmissään miekat mukaansa. Golorrin kiveä ei näkynyt, joten ryhmä lähti portaita pitkin yläkertaa kohti. Portaiden yläpäässä ryhmä näki kolmen pimento haltian nousevan kattoon sidottua köyttä pitkin ylöspäin ja ensimmäinen haltia ehti jo katossa olevasta aukosta ulos. Toisen haltian hävitessä aukosta katolle Joe ehtii ampumaan jousella viimeistä haltiaa kylkeen, jonka matkanteko tyssää osuman johdosta. Arvatenkin pimento haltiat olivat ehtineet nappaamaan Golorrin kiven mukaansa ja yrittävät nyt paeta kiven kanssa. Tilanne näyttää ryhmän kannalta heikolta kun viimeinen haltia katkaisee köyden, kuinka ryhmä nyt pääsee katolle?

Boran osoittaa ninjakykyjään ja hyppää lattialta ponnistaen kattorakenteiden kautta katon aukolle ja häviää katolle kahden haltian perään, kolmannen haltian roikkuessa köyden pätkässä suu auki ihmetyksestä (ehkä kyljestä töröttävällä nuolella oli oma osuutensa asiaan) aukon alapuolella. Kolmas haltia saa pian lisää nuolia itseensä ja tippuu alas, harmittavasti Golorrin kiveä häneltä ei löydy. Ryhmän ainoa mahdollisuus kahden haltian pysäyttämiseen ja Golorrin kiven saamiseen on sankarimme Boranin harteilla... Jep, ryhmän luottamus on korkealla.

Katolla kaksi haltiaa ovat jo hypänneet viereisen talon katolle ja juoksevat kattoja pitkin kovaa vauhtia karkuun. Boran ei kuitenkaan hätkähdä haltioiden etumatkaa tai mies ylivoimaa ja lähtee heidän peräänsä. Ällistyttävällä ketteryydellä ja nopeudella Boran saa pian toisen haltian kiinni ja pistää hänet saman tien pois pelistä. Eikä mene kauaa kun viimeinen haltia kokee saman kohtalon. Golorrin kivi löytyy viimeiseltä haltialta.

Taistelun äänet ovat varmaan kiinnittäneet kaupunkilaisten huomion ja epäilemättä kohta kaupunkin kaarti ilmestyy paikalle. Pimento haltiat lopetetaan Jaredin käskystä nopeasti ja ryhmä jatkaa matkaa.

Mutta miten pimentohaltiat ehtivät torniin ennen ryhmää? Mistä he tiesivät että Golorrin kivi on siellä?

Sumua

Huom! Tästä eteenpäin on tarinan kertojan muistikuvat tapahtumista sumuisia.

Jossakin vaiheessa Joen elementalistin tornista ottamat miekat hyökkäsivät Joen kimppuun ilmassa itsestään heilujen, Joe ottikin hieman osumaa ennen kuin miekat saatiin nuijittua "elottomiksi".

Golorrin kivi attunoitiin ja kivi kertoi mentaalisesti attunoijalle, että holvi sijaitsee vanhan tuulimyllyn alla Meren kaupunginosassa. Oikea rakennus löydettiin ja tutkittiin, yläkerrasta löytyi huoneita täynnä maalauksia hirviöistä ja hullu vanha nainen nimeltään Kalain Kallela. Nainen oli Dagult Ikitulen entinen rakastajatar, mutta Dagult ei kohdellut naista hyvin ja tämä alkoi vihata Dagultia. Maalaukset kuvaavat Dagultia. Itse asiaan päästiin kellarissa, missä käytävän päässä löytyi 6,2 metriä korkea ja 6,2 metriä leveä adamantiitista tehty pariovi, jossa on kääpiöiden riimukirjoitusta. Ovissa ei ollut kahvoja tai saranoita. Riimukirjoitus käännettiin muotoon "TUOKAA KOLME AVAINTA ESIIN". Oletettavasti holvi on näiden ovien takana.

Ryhmä lähti rakennuksesta takaisin majataloon ihmettelemään mistä tai miten nämä kolme avainta saisivat hommattua.

Ryhmä tallusti sataman suunnalla, kun mereltä nousi yllättäen sankka sumu.. ryhmän tarkkasilmäisimmät havaitsivat sumussa kolme "varjoa", joita osa ryhmästä seurasi. Varjot muistuttavat kovasti pimento haltioita. Yhdellä kujalla yksi varjoista näyttää ojentavan kirjeen varjoissa odottavalle henkilölle. Varjot jatkavat matkaansa, mutta henkilö huomaa tilannetta seuraavan ryhmän ja kävelee ryhmän luokse. Henkilö paljastuu ryhmän yllätykseksi Laeraliksi. Laeral ihmetellen kysyy: "Mitä teette Bregan D'aerthen seurassa?" Ryhmä taas ihmetteli, miksi Laeral käyttäytyi kuin ei tuntisi ryhmää ollenkaan? Ryhmä päätti ottaa riskin kertoi mistä tunsi Laeralin entuudestaan, jolloin paljastui, että tämä Laeral ei ollut ryhmän edellisen Laeral kohtaamisen aikana paikalla, eli ryhmää oli huijattu silloin tai huijataan nyt. Laeral näyttää ryhmälle saamansa kirjeen:


Hänen iättömälle majesteetilleen Laeral Hopeakädelle, Pohjoisen Noidalle, Stornanterin Kuningattarelle, Pohjoisen Ladylle, Yhdelle Seitsemästä Siskosta, Mystran Valitulle ja Syväveden Avimoimelle Ruhtinatterelle;

Vakoojasi ansaitsevat tunnustusta! Älä huoli, sillä läsnäoloni kaupungissa on puhtaasti virkistystarkoituksessa - joskin mikäli onni suo, vierailuni voi hyödyntää meitä molempia.

Edeltäjäsi jätti Loistavan Kaupungin surkeaan tilaan, mutta sinä olet tehnyt ihmeitä tavallisen asukkaan mielialan kohentamiseksi lyhyen virkaurasi aikana. Tiedän kuinka politiikka ärsyttää sinua, joten anna anteeksi, kun käytän tämän tilaisuuden osoittaakseni erään ilmiselvän seikan. Me voimme tehdä meidän molempien kaupungit vahvoiksi ja iskeä takaisin häntä kohtaan, joka ryösti Syväveteläiset heidän rikkauksistaan ja arvokkuudestaan. Tarkoitan tietenkin sitä saastaista roskaläjää, Dagult Ikitulta. Sitä ilmaisuahan sinä käytit hänestä toissapäiväisessä Mirabarin edustajan tapaamisessa, etkös? Nähtävästi minunkin vakoojani ansaitsevat tunnustusta!

Miksi päästää Ikituli kaikkine rikoksineen Syvävettä ja Luskania vastaan kuin koira veräjästä? Voimmeko olla sentään liittolaisia, jos ei jopa ystäviä? Nämä kysymykset valvottavat minua öisin samalla tavalla, kuin minä valvotan sinua.

Ystävällisesti Teidän,

J.


Kirjeen ja käydyn keskustelun perusteella ryhmä vakuuttui, että tämä Laeral on aito ja kertoi Laeralille teatterista ja Golorrin kivestä. Laskemalla 1+1 yhteen pääteltiin, että teatterin johtaja on mukana huijauksessa. Kirjeen allekirjoittanut J. tarkoittanee pimentohaltia Jarlaxlea. Laeral lupasi 5000 kullan palkkion aarteen palauttamisesta Syvävedelle.

Laeralin kanssa sovittiin, että Jarlaxlelle järjestetään ansa. Ryhmä olettaa, että Jarlaxle ilmestyy paikalle, kun ryhmä saa holvin oven auki, tai ainakin hyvin pian tämän jälkeen. Laeral antaa ryhmälle kolme viestinviejä lentävää "palluraa", jotka itseohjautuvat Laeralin luokse kun ne heitetään ilmaan. Tarkoituksena on laittaa lähetys pallura matkaan kun Jarlaxle ilmaantuu holville. Laeralin joukot odottavat lähtövalmiina muutaman minuutin matkan päässä.

Nyt enää pitää hommata avaimet holvin aukaisemiseksi..

Jatkuu seuraavassa osassa!

Omia muistikuviaan vapaasti mukaellen J. Koramo ja GM Kuittaa.